Schimbarea în bine începe cu mine, cu tine, cu noi!
Totul a început cu un gând, a continuat cu emotie și s-a transformat în intenție. Așa am reușit – PENTRU CĂ POT!. Anul trecut a fost prima ediție ”Extreme Medical Adventure – E.M.A.” iar datorită vouă, continuăm. Ne propunem ca, de la an la an, să fim mai aproape de cadrele medicale, de personalul medical și de voi, de toți cei care ne-ați susținut și de cei cărora vă pasă și aveți nevoie de noi. Serviciul de Ambulanță Județean Bihor este mereu alături de voi, atât prin cursuri, work-shopuri, cât și prin calitatea serviciilor oferite. De la această premisă, am inițiat acest eveniment și dorim să continuăm, pentru aprofundarea cunoștințelor și perfecționarea spiritului civic.
După cum mă cunoașteți, sunt dr. Negrini Sever-Cornelius, director medical în cadrul SAJ-Bihor, cu o vastă experiență medicală, plecând de jos și reușind să mă perfecționez tot mai mult. Cuvintele nu pot cuprinde o viață de medic, dar, pe scurt, m-am dedicat acestei profesii, am fost alături de oameni, demonstrând devotament față de profesia mea și față de sănătatea pacienților mei. Fiecare caz este unic și necesită o abordare specifică, ținând cont de particularitățile pacientului, antecedentele și anatomia sa.
Cu experiență pediatrică și medicină de urgență în cadrul UPU-Spitalul Județean Zalău și CPU Oradea, văzând de-a lungul carierei mele cum fiecare secundă contează și cât este de important ca personalul medical să fie cât mai bine instruit, să respecte normele și modul de aplicare a măsurilor de prim-ajutor, vreau să vin în sprijinul tuturor prin organizarea anuală a acestui eveniment de către SAJ Bihor, care, în toamna anului 2024 a fost un real succes, cu tema principală de acordare de prim ajutor și a noțiunilor de bază ale asistenței medicale de urgență și Basic Life Support. Printre participanții la prima ediție, amintim pe dr. Simona Harapu, precum și as. med. Crina Ungur, as. med. Antonia Bele, as. med. Sergiu Mocanu și as. med. Alexandru Papp, cărora le mulțumim.
Motto-ul acestui eveniment este ”ÎMPREUNĂ SALVĂM VIEȚI”.
Formatorii EMA
Suntem o echipa de profesionisti dedicati, gata oricand sa dam totul pentru oameni. Si pentru ca avem sustinerea voastra dorim sa aratam tuturor faptul ca “a salva vieti” nu este imposibil chiar daca nu esti cadru medical.
E.M.A. – sursa de inspiratie pentru generatiile care vor urma!

Simona Harapu
ile Atestatului de studii complementare în asistență medicală de urgență prespitalicească.
În anul 2014, participă la Concursul Național de Ambulanțe unde împreună cu echipajul C2, a obținut
locul III, în urma unui concurs elaborat, cu probe de PHTLS (Suportul vital al traumei în prespital) și ALS
(Algoritm al suportului vital avansat). În semn de recunoștință, la festivitatea prilejuită de Ziua Națională a
României 1 Decembrie 2014, i s-a înmânat drapelul și o Diplomă de Excelență „Pentru contribuția adusă la
afirmarea și susținerea identității naționale”.
Și-a desfășurat activitatea în SAJ Bihor ca echipaj de urgență B1, echipaj C2, ACD, medic coordonator,
având următoarele aptitudini: spirit de echipă, orientare spre pacient, perseverență, implicare, flexibilitate,
comunicare, responsabilitate, seriozitate, ambiție, onestitate, fiind conștiicioasă, disciplinată și punctuală.
A participat anual la Conferințe Naționale de Medicină de Urgență (ASAR), Conferințe Naționale de
Medicină de Urgență și Salvări în Situații de Urgență( SARTISS), a urmat cursuri pentru formare continuă și
dezvoltare profesională

Crina Ungur
Asistent medical generalist grad principal, cu o activitate in Saj Bihor Oradea de 27 ani. Formator al institutiei din anul 2012, membra in Consiliul Judetean al OAMMGMR si formator al acestei organizatii profesionale.In perioada 2013-2019 am fost coordonator voluntari. In anul 2021, luna iulie am fost premiata de Presedintele Romaniei, cu medalia "Meritul Sanitar"in semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul si solidaritatea manifestate, de la începutul Pandemiei COVID-19, in scopul asigurarii unui inalt nivel de ingrijiri destinate populatiei. In luna mai 2022, am primit premiul "Dr. Mozes Karoly" pentru activitatea profesionala meritorie depusa in slujba pacientilor. Tot in luna mai al aceluiasi an am primit emblema de onoare a Departamentului Pentru Situatii De Urgenta, pentru activitatea desfășurată in domeniul medicinei de urgenta.

Sergiu Mocanu
Încă de mic am fost fascinat de cadrele medicale care activează în urgențele prespitalicești, drept urmare după ce am terminat facultatea de Sociologie, m-am înscris la școala postliceală pentru asistenți medicali, urmând în paralel și programul de voluntariat al SAJ Bihor timp de 3 ani. Ulterior am activat ca și asistent medical în urgența spitalicească , iar mai târziu m-am întors ca și asistent medical în cadrul Serviciului de Ambulanță Bihor. În anul 2019 am preluat coordonarea voluntarilor SAJ Bihor și totodată am devenit formator al acestei instituții. În prezent urmează să termin Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea specializarea Asistent Medical Generalist. Pe lângă activitatea din teren, participând la mai multe cursuri am realizat ca a devenit o pasiune și predarea de cursuri, așadar am absolvit cursul de formator și modulul pedagogic pentru a putea învăța și alte persoane noțiuni de prim-ajutor.

Alexandru Papp
Totul a început de la curiozitatea de a afla ce implică sistemul medical de urgență și astfel m-am înscris în programul de voluntariat oferit de serviciul județean de ambulanță Bihor. Trei ani mai târziu am activat ca și asistent medical în cadrul UPU-SMURD Bihor, acumulând numeroase cunoștințe în rezolvarea unor situații complexe specifice activității dintr-un departament de urgență. În cele din urmă mi-am continuat drumul în sistemul de urgență din prespital, respectiv Ambulanța Oradea , unde m-am implicat activ atât în procesul de formare al voluntarilor cât și în formarea profesională proprie , perfecționând cunoștințele acumulate de-a lungul timpului prin absolvirea și promovarea unui curs de formator pentru atestatul de urgență . Pe viitor îmi doresc să perfecționăm și să ridicăm nivelul de acordare a primului ajutor oferit de întregul colectiv al ambulanței Bihor.

Madalin Boleac
Povestea mea in cadrul serviciului judetean de ambulanta bihor are ca debut finalul anului 2013, moment in care am devenit voluntar in cadrul s.a.j. bh – substatia stei unde impreuna cu echipajele de urgenta am participat la primele misiuni de acordare a asistentei medicale de urgenta si prim ajutor calificat in prespital...acela a fost momentul in care pot spune ca dintr-un tanar nehotarat in ceea ce priveste drumul in viata am devenit un pasionat al urgentelor medicale si dorinta mea de a ajunge asistent medical la ambulanta devine tot mai intensa. 2015 este anul in care visul meu devine realitate si pomovez un concurs de angajare ca asistent medical generalist in cadrul s.a.j. bihor- substatia stei. In decursul anilor am participat la numeroase cursuri de formare profesionala si am incercat mereu sa fiu cat mai pregatit pentru a face fata situatiilor critice pe care le intalnesc frecvent in sistemul de urgenta prespitalicesc. In anii 2018 si 2019 am participat, ca echipaj b2 (asistent+ ambulantier) la concursul national al echipajelor de ambulanta organizat de catre s.a.j. hunedoara la geoagiu bai respectiv s.a.j. arad la moneasa , la cel din urma reusin sa obtin un rezultat bun la proba – a.t.l.s. (trauma) - locul 2 la nivel national. In anul 2023 ,prin promovarea unui examen , am devenit asistent medical formator in cadrul centrului de formare s.a.j. bihor , pentru obtinerea atestatului in urgente medicale prespitalicesti, a asistentilor medicali. Dupa sloganul „todeauna si tuturor...gata pentru ajutor” povestea mea si a colegilor mei continua si scopul este unul singur...-salvarea de vieti a semenilor nostrii aflati in perioade critice din punct de vedere al starii de sanatate.